Unutulan süper cilt bakım ürünü sosyal medya sayesinde yeniden moda oldu : Hyaluronik asitle rekabet edebilir, ucuz ve güvenli

Hollywood’un altın çağının filmlerinde gözyaşları, yüzlerinden aşağı doğru yavaş ve öfkeli bir akışla yakın çekimler verilen bireysel sanatçılardı. Dedikleri gibi, nasıl olduğunu biliyorlardı . Ancak bu, geçtiğimiz on yıllarda oyuncuların ağlamayı öğrendiği veya yönetmenlerin zalimleştiği anlamına gelmiyor. Sadece gliserin gözyaşı görevi görüyordu ki bu da onların mükemmel ikilisiydi. Görsel olarak ayırt edilemez, ciltte güzelce parlar, uzun süre akıp buharlaşmaz, uzun süreli dramatik etki sağlar ve makyajdan zarar görmüş cildi anında nemlendirir.

Yapay gözyaşlarının zamanı ve kaynakları değişti, ancak uzun süreli cilt nemlendirmesi ve su tutması için tasarlanan gliserin değişmedi. Genç nesil, ucuza mal olan, bilinmeyen bir nemlendirici ve yumuşatıcı madde keşfettikçe TikTok sayesinde buna yeni bir soluk getirildi .

Gliserin sadece güvenilir değil aynı zamanda güvenilirdir. Gliserin etki açısından hyaluronik asitle rekabet edebilir.

Kuru cildin en iyi dostu

Bakım kozmetiklerinin maliyetinin arka planına karşı, gliserinin fiyatı gerçekten saçma görünüyor – eczanelerde 50 ml’lik bir şişenin maliyeti bir hayli ucuz. Saf haliyle cilde sürülmediği, hazır ürünlere eklendiği veya suyla seyreltildiği dikkate alındığında bu “uzun süreli etkisi” olan bir satın almadır.

Pek çok krem, tonik, sabun, losyon ve yüz maskesine halihazırda gliserin eklenmiştir, çünkü bu aynı zamanda dokularını da iyileştirmektedir. Ana işlevlere gelince, birçok uzmana göre modaya uygun hyaluronik asitten pek de aşağı değildir.

Kuru cilde karşı en etkili olanı, nemlendirici ajanların bileşimindeki çifte darbeli gliserindir.
Gliserin, ortamdan ve derinin daha derin katmanlarından suyu çekerek, yüzeydeki nemi nemlendirip tutması nedeniyle kuru ciltler için önemli bir yardımcıdır. Cildin bariyer fonksiyonunu güçlendirerek nem kaybını önler, kuruluk ve pullanmanın azalmasına yardımcı olarak cildin daha elastik olmasını sağlar.

Rahatlatma, tahrişi ve kızarıklığı azaltma özelliği nedeniyle hassas ciltler için uygundur . Ve yağlı ciltler için , çünkü gözenekleri tıkamaz ve cilt yüzeyinde agresif dış etkenlere karşı koruyan ince bir koruyucu tabaka oluşturur.

Gliserin hayvansal kaynaklı olabilir, bu durumda kaynağı domuz, inek ve balıktan elde edilen yağdır. Veya bitkisel , eğer bitkisel yağlardan yapılmışsa – palmiye, hindistancevizi, soya fasulyesi.

Uzun zaman önce neredeyse tüm kozmetik ürünler bitkisel gliserine geçti , tereddüt edenler etik açıdan sıkıntı yaşamamak için vegan kozmetik ürünlerini tercih edebilir.

Saf haliyle kullanmamak daha iyidir

Kozmetik eczane gliserininin saf haliyle kullanılmaması, su veya başka bir nemlendirici madde ile 1:1 veya 1:2 oranında seyreltilmesi daha iyidir . Örneğin 1 ölçü gliserini 2 ölçü normal veya gül suyuyla karıştırabilirsiniz. Sadece iyice çözündüğünden emin olun.

Güvenilirlik için yüz maskesine gliserin damlatabilirsiniz.
En yaygın uygulama yöntemi, kozmetik ürünlerin etkinliğini ve dokusunu iyileştirmek amacıyla bunlara ilave yapılmasıdır . Burada eklenebilecek gliserin miktarını gözlemlemek önemlidir:

  • Nemlendirici kremler ve losyonlar : %2’den %10’a kadar konsantrasyon, yani 100 ml kremaya 2-10 ml gliserin ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Tonikler ve serumlar : %1-5 konsantrasyon, yani 100 ml toniğe 1-5 ml gliserin ekleyin ve iyice çalkalayın.
  • Hazır ve ev yapımı yüz maskeleri : %5-10 konsantrasyon yani hazır 50 ml maskeye 2,5-5 ml gliserin ekleyip karıştırın.
  • Vücut peelingleri: Nemlendirme özelliklerini geliştirmek ve cildi yumuşatmak için %5-10 oranında gliserin eklenebilir.
  • Dudak balsamları : Gliserin dudaklardaki nemin korunmasına yardımcı olur ve balsamdaki konsantrasyonu %1-3 olabilir. Yani 30 ml dudak balsamına 0,3-0,9 ml gliserin eklenebilir.
  • Sabun ve duş jelleri : gliserin konsantrasyonu – %5-20.

Diğer tüm kozmetik ürünler gibi, gliserin de tüm masumiyetiyle, bazen alerjik reaksiyona neden olabileceğinden önce cildin küçük bir bölgesinde test edilmesi en iyisidir. Aşırıya kaçmamak daha iyidir , aksi takdirde ciltte hoş olmayan bir yapışkan his bırakacaktır. Ve düşük nem koşullarında kullanmayın , gliserin yüzeydeki nem eksikliğini telafi etmek için cildin daha derin katmanlarından su çekmeye başladığında. Bu, cildin dehidrasyonunu ve ciddi kuruluğunu tehdit eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx