Resmi Gazete’de yayımlandı: ‘AVM’ ibaresi kullanımında büyük değişiklik!

Yeni Yönetmelikle Alışveriş Merkezlerinde Değişiklikler Yapıldı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan yeni yönetmelikle alışveriş merkezleri (AVM) hakkında önemli değişiklikler yapıldı. Artık AVM’ler için yapı ruhsatı başvurusu yapılırken, projenin belirlenen nitelikleri taşıması durumunda yapının niteliği “AVM” olarak belirtilecek.

Yönetmelik kapsamında AVM’lerin “ortak kullanım alanları” tanımını içeren yeni bir madde de eklendi. Bundan sonra, ortak kullanım alanlarına sahip olmayan alışveriş merkezi projeleri için yapı ruhsatı düzenlenmeyecek. Ayrıca, doğrudan kullanıma açık olmayan dış cephe ve çatı gibi alanlar artık ortak kullanım alanı olarak kabul edilmeyecek.

Ticaret Bakanlığı, Faaliyetleri Askiya Alma Yetkisine Sahip Olacak

Yönetmelikle getirilen yükümlülükler sayesinde belirli koşullarda alışveriş merkezlerinin faaliyetleri askıya alınabilecek. 10 bin metrekareden küçük satış alanına veya 30 işyerinden az sayıda işletmeye sahip AVM’ler için yönetmelik doğrudan uygulanacak. 10 bin ila 20 bin metrekare arasında satış alanına sahip AVM’lerde ise, işletmelerin yarısından fazlası faal değilse veya ulusal ya da uluslararası perakende işletmeleri tarafından işletilmiyorsa, Ticaret Bakanlığı söz konusu merkezi askıya alabilecek.

Her yıl, bir önceki takvim yılına ait ortak gelir ve gider raporu hazırlanarak, nisan ayı sonuna kadar alışveriş merkezindeki perakende işletmelere iletilmesi zorunlu olacak. Bu rapor, tür ve tutarları ayrı ayrı belirterek, ortak gelir ve giderlerin yanı sıra, boş iş yerleri ile perakende işletmeleri tarafından karşılanan ortak gider tutarlarını da içerecek.

Related Posts

Trump’ın geldiği ilk çeyrekte verimlilik düştü

ABD’de tarım dışı iş gücü verimliliği, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,8 ile beklentilerin üzerinde azalış kaydetti.

Orhan Sarıbal: ‘Soğanda üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 220’yi buldu’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuru soğandaki üretici ve market fiyatları arasındaki farkı gündeme getirerek, tarlada çuvallanmış halde 6-8 liraya satılan soğanın market raflarında 25 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Sarıbal, “Kuru soğan halde 16 liraya, pazarda 23 liraya, markette ise 25 liraya satılırken; üretici ve market fiyatları arasındaki fark yüzde 220’yi buldu. Üretici zarar ediyor, vatandaş ise soğan alamıyor” dedi.

Bayraktar AKINCI’dan başarılı test! Gök Vatan’ın vurucu gücüne güç kattı

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI, ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER-83 güdüm kitinin ilk atış testini başarıyla tamamladı.

AB’den Ukrayna’ya yeni kredi ödemesi

AB’nin, G7 girişimi kapsamında Ukrayna’ya 1 milyar avroluk yeni kredi ödemesi yaptığı bildirildi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Valdis Dombrovskis, AB’nin, Ukrayna’yı siyasi, mali, ekonomik ve askeri olarak desteklemeye …

Bankacılık sektörünün mevduatı yükseldi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 2 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre 74 milyar 905 milyon 961 bin lira artarak 22 trilyon 601 milyar 548 milyon 267 bin liraya yükseldi.

Şişli Belediyesi işçileri maaş gecikmesi nedeniyle eylemde; kayyım yönetimi sendikayla görüşmeyi reddetti

Şişli Belediyesi işçileri maaş gecikmesi nedeniyle eylemde; kayyım yönetimi sendikayla görüşmeyi reddetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir