Doğrama tahtaları büyük tehlike saçıyor: Bu görüntüyü görürseniz hemen evden uzaklaştırın

Doğrama Tahtaları ve Gıda Güvenliği

Uzmanlara göre, çiziklerle dolu doğrama tahtaları bakteriler için üreme ortamı oluşturuyor. Bu bakteriler zamanla çoğalarak çapraz bulaşma yoluyla gıda zehirlenmelerine sebep olabiliyor. Bu nedenle, uzmanlar çizik tahtaların hemen değiştirilmesi gerektiğini öneriyor.

Çiğ ve pişmiş gıdalar için ayrı tahtalar kullanılmalı

Uzmanlar, çiğ ve pişmiş gıdaların ayrı tahtalarda doğranması gerektiğini belirtiyor. Temizlik konusunda ise sıcak ve sabunlu su kullanılması, kurulama için ise kağıt havlu tercih edilmesi öneriliyor. Bu uygulamalar gıda güvenliği açısından önem taşıyor.

Mikroplastik tehlikesi

Hasar görmüş plastik doğrama tahtaları mikroplastik salınımı riski taşıyor. Yapılan bir çalışmada, çizilmiş plastik tahtaların sebze, et veya balık kesimi sırasında mikroplastik parçacıkları bırakabildiği tespit edildi. Bu durumun yılda yaklaşık 50 gram mikroplastiğin yiyeceklerle birlikte vücuda girmesi riskini doğurabileceği belirtiliyor.

Uzmanlar, plastik tahtaların genel olarak güvenli olduğunu ancak mikroplastik riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Mikroplastiklerin uzun vadeli etkilerini anlamak için daha fazla bilimsel çalışmaya ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

Related Posts

Tavuk yumurtası mı yoksa bıldırcın yumurtası mı? Hangisi daha sağlıklı

Yıllardır süregelen tavuk yumurtası mı yoksa bıldırcın yumurtası mı daha sağlıklı sorusuna beslenme uzmanları açıklık getirdi.

Göğüs hastalıkları uzmanı uyardı: Avrupa’da uzun zamandır sıcaklıklara bağlı ölümler rapor ediliyor, sıcak hava dalgası bize de geliyor!

Göğüs hastalıkları uzmanı uyardı: Avrupa’da uzun zamandır sıcaklıklara bağlı ölümler rapor ediliyor, sıcak hava dalgası bize de geliyor!

Uzmanından keneye karşı ‘dışarıda uyumayın’ uyarısı

Uzmanından keneye karşı ‘dışarıda uyumayın’ uyarısı

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Erken yaşlandıran 5 neden

Prof. Dr. Derya Uludüz hayatımızdaki bazı faktörlerin sürekli enerjimizi tüketip, bizi fiziksel ve
zihinsel olarak daha hızlı yaşlandırdığını belirtti.

Bakan Memişoğlu’ndan “vücut kitle indeksi” paylaşımı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında kendi vücut kitle indeksi ölçümünü de yaptırdığını belirterek, “Biraz fazlamız varmış. İş başa düştü, her gün yürüyeceğiz.” ifadesini kullandı.