Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Demir Yollarına Yapılan Yatırımlar Son 23 Yılda 63 Milyar Doları Aştı, Bakan Uraloğlu Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında ciddi yatırım, iyileştirme ve yenileme hamleleri gerçekleştirdiğini belirterek, bu alana son 23 yılda 63 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Ereğli ilçesindeki Karaman Ulukışla Hızlı Tren Hattı şantiyesinde yaptığı açıklamada, demir yollarının ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, ulaşımın güvenli, düşük maliyetli ve hızlı olmasının çok büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Demir yollarının Türkiye’de uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı açısından stratejik bir konumda olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde demir yollarının 2002 yılından itibaren devlet politikası olarak ele alındığını söyledi. Bakan Uraloğlu, yapılan projelerle demir yollarının kombine taşımacılığa uygun hale getirildiğini ve ülkenin farklı bölgelerini hızlı tren ile birbirine bağladıklarını ifade etti.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nın 2022 yılında hizmete açıldığını ve bugüne kadar yaklaşık 4 milyon yolcuya hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunduğunu belirten Uraloğlu, Karaman-Ulukışla hattının inşaatının da devam ettiğini dile getirdi.

Karman-Ulukışla Hattı İle Yeni Dönem Başlayacak

Karaman-Ulukışla arasında inşa edilen hızlı tren hattının tamamlanmasıyla seyahat süresinin 145 dakikadan sadece 50 dakikaya düşeceğine değinen Uraloğlu, böylece ülkenin hızlı tren ağını güçlendireceklerini ve farklı bölgeler arasında hızlı tren bağlantısını sağlamış olacaklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Karaman-Ulukışla projesinde şu ana kadar yüzde 92’lik bir fiziki ilerleme sağlandığını ve 2027 yılının ilk aylarında bu hattı işletmeye açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Böylece Türkiye’nin demir yolu altyapısında gerçekleştirilen yatırımların ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı vurgulandı.

Related Posts

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

SGK uzmanı açıkladı: Bu hastalıklara sahip olanlara erken emeklilik hakkı tanınıyor

Sosyal Güvenlik uzmanı İsa Karakaş’ın Türkiye Gazetesi’nde yazmış olduğu köşe yazısında, psikolojik hastalıkları bulunan sigortalılar için malulen veya engelli erken emeklilik imkanlarının bulunduğuna dikkat çekti. Birçok hastalık, yaş şartı aranmaksızın emeklilik hakkı sağlıyor. İşte konuya dair tüm detaylar…

Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Mart ayında elektrikli araç şarj soket sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye ulaştı. Aynı dönemde elektrikli araç sayısı da 220 bini aşarken, şarj altyapısındaki büyüme dikkat çekti.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı – 25 Nisan 2025

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

KKM ve katılma hesaplarında düşüş sürüyor

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki küçülme ivme kazanarak devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir