Resmi Gazete’de yayımlandı: ‘AVM’ ibaresi kullanımında büyük değişiklik!

Yeni Yönetmelikle Alışveriş Merkezlerinde Değişiklikler Yapıldı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan yeni yönetmelikle alışveriş merkezleri (AVM) hakkında önemli değişiklikler yapıldı. Artık AVM’ler için yapı ruhsatı başvurusu yapılırken, projenin belirlenen nitelikleri taşıması durumunda yapının niteliği “AVM” olarak belirtilecek.

Yönetmelik kapsamında AVM’lerin “ortak kullanım alanları” tanımını içeren yeni bir madde de eklendi. Bundan sonra, ortak kullanım alanlarına sahip olmayan alışveriş merkezi projeleri için yapı ruhsatı düzenlenmeyecek. Ayrıca, doğrudan kullanıma açık olmayan dış cephe ve çatı gibi alanlar artık ortak kullanım alanı olarak kabul edilmeyecek.

Ticaret Bakanlığı, Faaliyetleri Askiya Alma Yetkisine Sahip Olacak

Yönetmelikle getirilen yükümlülükler sayesinde belirli koşullarda alışveriş merkezlerinin faaliyetleri askıya alınabilecek. 10 bin metrekareden küçük satış alanına veya 30 işyerinden az sayıda işletmeye sahip AVM’ler için yönetmelik doğrudan uygulanacak. 10 bin ila 20 bin metrekare arasında satış alanına sahip AVM’lerde ise, işletmelerin yarısından fazlası faal değilse veya ulusal ya da uluslararası perakende işletmeleri tarafından işletilmiyorsa, Ticaret Bakanlığı söz konusu merkezi askıya alabilecek.

Her yıl, bir önceki takvim yılına ait ortak gelir ve gider raporu hazırlanarak, nisan ayı sonuna kadar alışveriş merkezindeki perakende işletmelere iletilmesi zorunlu olacak. Bu rapor, tür ve tutarları ayrı ayrı belirterek, ortak gelir ve giderlerin yanı sıra, boş iş yerleri ile perakende işletmeleri tarafından karşılanan ortak gider tutarlarını da içerecek.

Related Posts

SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2 sermaye artırımı ve 5 borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay verdi. SPK haftalık bültenine göre Kurul, Formet Metal ve Cam Sanayi AŞ’nin 538,1 milyon liralık, Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ’nin 1,76 milyar liralık …

Boş şeylerle tıka basa dolu!

Hepimizin elinin altındaki dijital belleklerin belli bir kapasitesi var, o kapasitenin izin verdiği ölçüde veri depolayabiliyorlar. İnsan belleği de bundan farklı değil; bizim de belleklerimizin bir sınırı, bir dolma noktası var. Saklamaya değer şeyleri belleğimize kabul etmek, değmeyenleri geri çevirmek bu yüzden önemli. Aksi halde önemsiz şeyler önemlilere ayırmamız gereken yerleri dolduruyor ve belki de hayati bilgilerden, tecrübelerden, hatıralardan mahrum bırakıyor. Bir önceki günümüzün seyrini

Valilik 320 liraya çıkan et dönere müdahale etti: Fiyatlar geri çekildi

Erzincan’da 100 gram et dönerin 320 TL’ye satılmaya başlamasıyla oluşan kamuoyu tepkisi sonrası Erzincan Valiliği harekete geçti. Vatandaşların alım gücünü zorlayan zam sonrası düzenlenen toplantıya kentteki lokantacı esnafı da katıldı. NeHaber24’ün …

Borsa İstanbul’dan sürpriz atak

Borsa İstanbul’da yatırımcıların yüzü güldü. BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,25 değer kazancıyla 9.279,21 puandan tamamladı. Gün içinde 9.093,65 puana kadar gerileyen endeks, 9.302,62 puanla gün içi zirvesine ulaşarak dikkat çekici bir performans …

Trump’ın geldiği ilk çeyrekte verimlilik düştü

ABD’de tarım dışı iş gücü verimliliği, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,8 ile beklentilerin üzerinde azalış kaydetti.

Orhan Sarıbal: ‘Soğanda üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 220’yi buldu’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuru soğandaki üretici ve market fiyatları arasındaki farkı gündeme getirerek, tarlada çuvallanmış halde 6-8 liraya satılan soğanın market raflarında 25 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Sarıbal, “Kuru soğan halde 16 liraya, pazarda 23 liraya, markette ise 25 liraya satılırken; üretici ve market fiyatları arasındaki fark yüzde 220’yi buldu. Üretici zarar ediyor, vatandaş ise soğan alamıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir